EN | GR A  A  A

ηλεκτρονικές υπηρεσίες

εκδηλώσεις

   ΕΣΠΑ

 

Δήμαρχος - Καστρινός Αθ. Αλέξιος

  

Καλωσορίσατε στην ολοκαίνουργια ιστοσελίδα του Δήμου Πηνειού.

Η παρούσα ιστοσελίδα είναι αποτέλεσμα της πράξης «Σύγχρονες Ψηφιακές Υπηρεσίες στο Δήμο Πηνειού» η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Με την πράξη αυτή ο Δήμος μας εφοδιάστηκε με ηλεκτρονικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας (server, pc κλπ.) με τον οποίο πλέον μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά μια πληθώρα ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Είναι πραγματικά ένα έργο που ουσιαστικά «βγάζει» τον Δήμο προς τα «έξω» στον κυβερνοχώρο με δυναμική και ασφάλεια.
Θα μπορεί πλέον ο δημότης ή ο ετεροδημότης από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone του, αφού πρώτα εγγραφεί ως μέλος, να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. να πληρώσει τις οφειλές του μέσω Internet, να αιτηθεί ένα πιστοποιητικό, να υποβάλει ένα παράπονο κλπ.

Μια ακόμα καινοτομία του έργου είναι η λειτουργία της υπηρεσίας VoIP (Voice over IP). Ο Δήμος έχει εγκαταστήσει σύστημα δωρεάν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του μέσω Ιντερνετ, με χρήση της τεχνολογίας VoIP.
Με αυτή την εντελώς δωρεάν υπηρεσία μπορείτε, με την χρήση του υπολογιστή σας, να καλείτε στο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου και να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του ή να ανακτάτε πληροφορίες.

Τέλος, πιστεύουμε πως η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, που είναι πρωτόγνωρο για το τοπικά δεδομένα, στηρίζεται στην αμφίδρομη επικοινωνία πολιτών – υπηρεσιών και στην κατανόηση για τυχόν λάθη ή παραλείψεις τα οποία με την βοήθειά σας μπορούμε να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε ώστε να επιτύχουμε το τελικό στόχο: την εξυπηρέτηση του πολίτη!


Καλή περιήγηση.
O Δήμαρχος   
Καστρινός Αθ. Αλέξιος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξιος Καστρινός γεννήθηκε το 1968 στη Γαστούνη, από τον Αθανάσιο και την Ευτυχία Καστρινού, το γένος Σκούρτα.

Σπούδασε στο Μαθηματικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου αποφοίτησε το 1992 . Μιλά την Αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Proficiency. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος <<Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων>> με ειδίκευση << Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων στη Διοίκηση>> από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιον Αθηνών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

Έχει εμπορική επιχείρηση σε ποσοστό 50% με την επωνυμία «Α.Α.ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ Ο.Ε. ΞΥΛΕΙΑ-ΣΙΔΗΡΙΚΑ».

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 2002, όπου εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γαστούνης.

Την περίοδο 2003–2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαστούνης.

Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Γαστούνης (πληθυσμός: 11.423 κάτοικοι) με ποσοστό 52,09% από την 1η Κυριακή και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Ηλείας.

Το έτος 2010 εξελέγη Δήμαρχος του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Πηνειού αποτελούμενου από τους πρώην Δήμους Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού (αρθρ. 1 Ν.3852/2010) πληθυσμού 21.255 κατοίκων (απογραφή 2011) με ποσοστό 59,18% από την 1η Κυριακή.

Το έτος 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος του  Καλλικρατικού Δήμου Πηνειού  με ποσοστό 61,03% από την 1η Κυριακή.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας την δημοτική περίοδο 2011-2014 και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας τις δημοτικές περιόδους 2007-2010, 2011-2014 & 2014-2019 συμβάλλοντας στην δρομολόγηση της  Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των ΑΣΑ του Ν. Ηλείας .

Εξελέγη μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ για την περίοδο 2014-2019 με το συνδυασμό του Γ. Πατούλη "Κίνημα Ανατροπής" και έλαβε 155 ψήφους (3ος σε σταυρούς).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ της ΚΕΔΕ 2014-2019.


 Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Χαλκιοπόυλου & Σισίνη (Κτίριο Σισίνη), Τ.Κ. 273 00, Γαστούνη Ηλείας

Τηλ. εργασίας: 26233 60751    Κιν.: 6945 313120

Fax: 26230 32839   E-mail: dimospineiou@1312.syzefxis.gov.gr

homemenuDimos
είσοδος
συνδεθείτε με τα στοιχεία εγγραφής σας

newsletter
sign up to our newsletter
Name:
email: